Nowatorska koncepcja w przetwórstwie i pakowaniu żywności, jaką jest technologia aseptyczna pozwala na prowadzenie procesu produkcyjnego i magazynowanie produktu bez użycia środków konserwujących. Jednocześnie gwarantuje wytwarzanie żywności o wysokiej wartości odżywczej, z zachowaniem jej naturalności, doskonałych walorów smakowych i wydłużonej trwałości.


Aby osiągnąć ten cel technologia aseptyczna stawia najwyższe wymogi dotyczące higieny poprzez odpowiednie przygotowania wszystkich powierzchni, mających kontakt z żywnością. Znajomość zagadnienia poparta dużym doświadczeniem pozwala JM Systems zaoferować moduł magazynowania aseptycznego, będący odpowiedzią na oczekiwania dzisiejszego rynku. Jesteśmy gotowi przygotować zbiorniki magazynowe z systemem mycia obiektów i instalacji, napełniania i opróżniania wraz z transferem produktu do etapu rozlewu w opakowania jednostkowe.


Innowacyjność technologii aseptycznej, dającej w efekcie końcowym pełnowartościowy produkt pozwala również na oszczędności finansowe i energetyczne, gdyż pozwala na przechowywanie wyrobu gotowego bez konieczności chłodzenia.